Excite

39e Editie International Film Festival begonnen

Voor de 39e keer wordt in Rotterdam één van de grootste culturele happenings georganiseerd; het International Film Festival. Ook deze keer zullen er weer veel nieuwe films getoond worden.

Op woensdagavond opent het festival met Paju, een verhaal over een Zuid-Koreaanse activist. Daarnaast zal tijdens het festival extra aandacht zijn voor Afrikaanse films, films over de gevolgen van oorlog, Catalaanse films en films van Sai Yoichi, een Japanse filmmaker.

Er worden tijdens het festival niet alleen films gekeken; er is ook ruimte voor discussie, feesten en verschillende tentoonstellingen. Filmliefhebbers kunnen hier dus alle kanten op. Zij kunnen zelfs een eigen bijdrage leveren aan de productie van een film via het project Cinema Reloaded. Dit kan op een praktische manier, maar ook met geld.

De 39e versie van het International Film Festival wordt gehouden tot en met 7 februari. Je kunt hiervoor bij verschillende Rotterdamse bioscopen terecht. Volgende week vrijdag zullen de winnaars van de Tiger Awards bekend worden gemaakt.

Als je een bezoekje wilt brengen aan één van de films, of mee wilt doen aan de discussies, dan is het slim om tijdig je kaartjes te reserveren. Voor dit festival zijn meer dan 300.000 kaartjes verkrijgbaar. Op maandag bleek echter al een derde van de tickets verkocht te zijn. Vorig jaar kon dit filmfestival rekenen op meer dan 340.000 bezoekers. Gezien het feit dat het hier om één van de grootste culturele activiteiten van Nederland is, lijkt het er ook op dat het festival dit jaar uitverkocht zal zijn.

Afbeelding: Flickr account 416style

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019