Excite

4 slimme tips voor een budgetvakantie

Nederlanders gaan graag op vakantie en het liefst ook vaker dan één keer. In eigen land, maar ook naar andere landen. Dat kost een hoop geld, zeker voor zuinige Hollanders. Of niet? Nederlanders blijken ook behoorlijk slim te zijn als het gaat om het besparen op de vakantie. Hier lees je de 4 tips om zeker te zijn van een budgetvakantie!

Houd ticketprijzen in de gaten

Wil je vliegen? Houd dan ticketprijzen in de gaten. Zorg dat je gevoel krijgt voor wat duur en wat goedkoop is. Gebruik niet altijd dezelfde apparaten of browsers, want dan wordt via cookies opgeslagen dat jij steeds kijkt, gaat het systeem ervan uit dat jij iets wilt en gaat de prijs omhoog. Vooral op dagen als dinsdag en donderdag kun je voordelig boeken.

Ruil van huis

De accommodatie is ook een van de grote kostenposten op vakantie. Je kunt er echter ook voor kiezen om huis met iemand te ruilen. Dat scheelt je veel geld en is nog leuk ook. Houd er dan wel rekening mee dat er mogelijk ook iemand in jouw huis wil zitten. Maak goede afspraken en regel dit eventueel via een bureau.

Verblijf bij mensen

Als je kiest voor couchsurfing of homestay, dan hoef je helemaal weinig te betalen voor een verblijf. Couchsurfing is gratis, maar daar kun je vaak dan ook geen enkele eis aan stellen. Homestay is wel betaald, maar meestal goedkoper dan een hotel. Airbnb is natuurlijk ook een optie. Ook hiervoor geldt: kijk goed of de plek waar je terecht komt echt een beetje vertrouwd is. De meeste websites hebben wel een scoresysteem waar je dit aan af kunt meten.

Doe gratis dingen

Steden als Washington of New York lijken misschien duur, maar als je weet wat je hier allemaal gratis kunt doen, dan bespaar je daarmee weer heel veel geld. En dat geldt eigenlijk voor vrijwel elke plek ter wereld. Gebruik je Google-skills en zoek naar gratis opties. Openluchtconcerten, optredens, musea; je kunt het zo gek niet bedenken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021