Excite

5 reisbestemmingen die je op je bucketlist moet hebben

Veel mensen gaan het liefst elk jaar naar dezelfde vakantieplek. Zonde, want de wereld is enorm groot! Wij hebben vijf bestemmingen op een rijtje gezet die je tenminste eens in je leven bezocht moet hebben, te beginnen met de Chinese muur in China. Dit enorme bouwwerk is duizenden kilometers lang en het grootste culturele bouwwerk dat ooit door mensen gebouwd is. Hier een stukje overheen lopen is prachtig!
    © Getty Images

Taj Mahal - India

Ook enorm groot en bijzonder: de Taj Mahal. Dit is een liefdesbrief in de vorm van een bouwwerk, gebouwd door Sjah Jahan als mausoleum voor zijn geliefde derde vrouw. Het heeft 22 jaar geduurd voor dit bouwwerk af was. In totaal hebben er ongeveer 20.000 bouwlieden aan gewerkt.
    © Getty Images

Machu Picchu - Peru

Machu Picchu is een 500 jaar oude locatie waar vroeger de Inca's hebben gewoond. Opvallend genoeg wisten maar weinig mensen van het bestaan ervan tot zo'n 1911, toen de Amerikaanse historicus Hiram Bingham erover schreef. Als toerist kun je er te voet naar toe of met de trein. Te voet is wel een uitdaging, waar je zeker meerdere dagen voor uit moet trekken.
    © Getty Images

Grand Canyon - Arizona

Het grootste natuurlijke wonder van Noord-Amerika: de Grand Canyon. Deze enorme, roodachtige canyon, met een rivier die erdoorheen loopt, is prachtig om te zien. De meeste toeristen gaan naar de zuidelijke rand, maar vanaf de noordelijke rand kun je die kant juist heel mooi zien. Je kunt langs de rand wandelen, de canyon in of zelfs over de rivier kanoën.
    © Getty Images

Petra - Jordanië

Iets dichter bij huis, maar niet minder spectaculair: Petra in Jordanië. Deze burcht is meer dan 2000 jaar geleden uitgehouwen door een groep Arabische nomaden. Het is een werelderfgoed dat er met name 's avonds bijzonder mooi uitziet. Dan lijkt het nog extra roze-rood, vanwege de talloze kaarsen die worden aangestoken.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021