Excite

5 tips voor toeristen in Griekenland

Het mag politiek gezien in Griekenland onrustig zijn; het blijft nog steeds een prachtig vakantieland. Veel Nederlanders kiezen er daarom gewoon voor om alsnog op vakantie naar Griekenland te gaan. Jij ook? Neem dan deze vijf tips ter harte en vergroot de kans op een succesvolle, mooie vakantie!
  © Getty Images

Bekijk wat je nodig hebt

Probeer vooraf vast een inschatting te maken van hoeveel geld je nodig hebt. Denk hierbij aan eten en drinken, maar ook aan kosten voor toegangsbewijzen. Houd er rekening mee dat je voor een all inclusive vakantie minder contant geld nodig hebt dan voor een vakantie waarbij je zelf je eten en drinken moet regelen. Neem wat je nodig hebt contant mee, zodat je niet afhankelijk bent van een pinautomaat.
  © Getty Images

Bewaar je geld in een kluis

Contant geld meenemen is in dit geval belangrijk, maar het brengt ook een risico met zich mee. Bewaar het daarom altijd in een kluisje. Deze kun je bijvoorbeeld huren in je hotel. Neem steeds mee wat je ongeveer nodig denkt te hebben en stop de rest terug.
  © Getty Images

Kies voor een goede reisverzekering

Eigenlijk geldt dit niet alleen voor een vakantie naar Griekenland, maar voor elke vakantie: kies voor een goede reisverzekering. Controleer hierbij in dit geval ook of contant geld vergoed wordt en verhoog het bedrag hiervoor als dat nodig is. Je kunt ook altijd een annuleringsverzekering overwegen. Lees hierbij altijd wel goed de voorwaarden. In veel gevallen worden er veel eisen gesteld als je daadwerkelijk wilt annuleren en je geld terug wilt krijgen.
  © Getty Images

Verdeel het geld over je reisgenoten

Juist omdat je op sommige dagen misschien wat meer geld mee moet nemen, is het handig dit te verdelen over je verschillende reisgenoten. Zo is de kans dat alles kwijtraakt een stuk kleiner. Ook is het veiliger, want je hoeft zo niet meer een grote stapel uit je zak te trekken als je ergens moet betalen.
  © Getty Images

Neem je betaalpassen mee

Betalen kan op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk mogelijkheden hiervoor benut. Neem dus niet alleen contant geld mee, maar ook je pinpassen en eventuele creditcard. Dit lijkt misschien wat overbodig, maar is altijd handig. Bovendien kun je - waar dat mogelijk is - af en toe alsnog pinnen, waardoor je ook iets flexibeler kunt zijn met je contante geld.
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021