Excite

Aankomend weekend zwarte zaterdag

Aanstaande zaterdag staat zwarte zaterdag weer voor de deur, de drukste reisdag van het jaar waarbij duizenden vakantievierders per auto op weg gaan naar hun vakantiebestemming. Komend weekend worden er honderden kilometers files verwacht op de Europese snelwegen, voornamelijk in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland bij de Sint-Gotthardtunnel, aldus de ANWB.

Nu in heel Europa de zomervakantie is aangebroken, trekken mensen er massaal op uit. De drukte op de wegen zal daardoor aanzienlijk toenemen. Vooral op zaterdagmiddag verwacht de ANWB meer dan 600 kilometer file in Frankrijk. Ook in Duitsland zal de kans op file groot zijn omdat veel inwoners van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zich de weg op zullen begeven voor hun vakantie.

De beruchte Sint-Gotthardtunnel in Zwitserland, ’s werelds langste tunnel met een lengte van 24 kilometer, zal wachttijden tot meer dan drie uur kennen aan beide kanten. Ook in eigen land kan men files verwachten vanwege het Zomercarnaval in Rotterdam, het Truckstarfestival bij Assen en geplande wegwerkzaamheden op de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland.

De drukste zaterdag in het jaar wordt zwarte zaterdag genoemd sinds de dramatische ongelukken op 31 juli 1982. Door de regen gebeurden er tijdens de vakantiedrukte extra veel ongelukken. Zo kwamen er bij het Franse plaatsje Beaune 53 mensen om het leven, waaronder veel kinderen, toen een bus op enkele personenauto’s inreed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020