Excite

Actief op vakantie

Actieve vakanties zijn populair. Je kunt toch naar populaire vakantielanden als bijvoorbeeld Spanje en daar genieten van de zon, maar je kunt ook heel actief bezig zijn. Je hoeft voor een actieve vakantie echter niet per se ver weg. Ook in de Belgische Ardennen kun je bijvoorbeeld genieten van een survivalvakantie. Deze vakanties zijn vaak niet lang, maar je kunt er bijvoorbeeld abseilen, raften, mountainbiken of kanoën.

Er zijn veel reisorganisaties die actieve vakanties aanbieden voor jongeren. Zo kun je bijvoorbeeld met Labyrinth naar verschillende landen in Europa. Veel van deze reizen gaan naar berggebieden, waar je kunt bergwandelen, klimmen of abseilen. Maar er zijn ook actieve vakanties die naar het strand gaan, zodat je daar kunt duiken, snorkelen of zeekajakken.

Niet alleen voor jongeren zijn er actieve vakanties, ook families kunnen zo’n vakantie boeken met bijvoorbeeld Zweden als bestemming. Je kunt er vlotten bouwen of wandeltochten met GPS maken. Maar ook paardrijden is een mogelijkheid en voor kinderen zijn er activiteiten als vissen, boogschieten of vlotvaren.

Je kunt ook actieve vakanties naar de sneeuw boeken, zoals bijvoorbeeld naar IJsland, waar je met een sneeuwscooter over gletsjers kunt gaan of kunt ijsklimmen. En in Lapland of Finland kun je tijdens een actieve vakantie een tocht met een sneeuwscooter maken of op een huskysafari gaan. Maar langlaufen of skiën is dan natuurlijk ook mogelijk.

Afbeelding: Flickr, Wil van Otterdijk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020