Excite

Airbnb Nederland vooral populair bij Amerikanen

  • © Getty Images
De meeste toeristen die gebruik maken van Airbnb's in Nederland zijn mensen die afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Het platform Airbnb bereikte dit jaar in Nederland een mijlpaal: sinds de oprichting in 2008 verbleven inmiddels maar liefst een miljoen Nederlanders in accommodaties die via deze site verhuurd worden. Nederlanders gaan zelf het liefst via Airbnb naar Italië.

Maar liefst een miljoen mensen kozen daarnaast voor een Nederlandse slaapplek via Airbnb. Het aantal Nederlanders dat de site gebruikt komt dus een beetje overeen met het aantal buitenlanders dat via deze site een accommodatie in Nederland zoekt. Het leuke van Airbnb is dat je er werkelijk alles op aan kunt treffen: van appartementen tot complete kastelen. Volgens de site geven bezoekers meestal de voorkeur aan een privé-accommodatie.

Airbnb werd eerst vooral gebruikt voor stedentrips, maar tegenwoordig zijn ook langere vakanties - met name in de zomer - vaak de reden om in een Airbnb te verblijven. Gemiddeld zijn de Nederlandse Airbnb-reizigers zo'n 36 jaar oud en verblijven ze vier nachten in de door hen gekozen accommodatie.

In Nederland is Amsterdam een hele geliefde bestemming, maar er lijkt ook een kleine verschuiving te zijn naar Friesland en Zeeland. Airbnb is in de laatste jaren sowieso hard gegroeid en inmiddels biedt het bedrijf accommodaties aan in meer dan 34.000 steden en 190 landen. Met name de trend om meer authentieke reiservaringen te creëren heeft ervoor gezorgd dat mensen steeds vaker voor een Airbnb kiezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021