Excite

Airbus komt met doorzichtig vliegtuig


Airbus wil over veertig jaar een compleet nieuwe vliegbeleving aan zijn reizigers aanbieden. Daarom werkt het concern aan de conceptversie van een vliegtuig dat voor een groot deel doorzichtig is. Daardoor zal het uitzicht tijdens de vlucht vaak adembenemend zijn.

Airbus presenteerde afgelopen week de conceptversie van een vliegtuig waarvan de cabine grotendeels doorzichtig is. Door deze innovatie kunnen alle reizigers straks aan het raam zitten en worden de steden en landschappen, alsmede de fraaie wolkenpartijen voor iedereen zichtbaar.

Daarnaast gaat het verschil tussen first, economy en business class straks tot het verleden behoren. De nieuwe indeling van vliegtuigen is gebaseerd op de 'vliegervaring' en zal onder andere een ontspanningsruimte bevatten. Tevens wordt het mogelijk om tijdens de vlucht te vergaderen of een kleine conferentie te beleggen.

Het skelet van het vliegtuig is geïnspireerd op de botstructuur van vogels. Zo worden de vlieggeluiden, het gewicht van het toestel en het kerosineverbruik tot een minimum beperkt. Ook zorgt de structuur ervoor dat Airbus met extra grote ramen kan werken.

Om het skelet komt een bioplymetrisch membraan, een doorzichtig materiaal dat de lichtinval, de vochtigheid en de temperatuur controleert. Ook zal dit membraan zichzelf kunnen schoonmaken en herstellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021