Excite

Airbus ontwerpt het vliegtuig van de toekomst

Het was prachtig dat het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vorige week op Schiphol landde. Maar de ontwikkelingen in de vliegtuigindustrie zijn inmiddels al lang weer verder. Want ontwerpen, dat doe je niet voor nu. Dat doe je voor de toekomst.

Vliegtuigfabrikant Airbus heeft die toekomst in het vizier. Zij presenteerden onlangs het vliegtuig van de toekomst. Een bijzonder vliegtuig, dat vooral dunner, schoner en stiller moet zijn. Kortom, een voertuig dat aan de eisen van de 21e eeuw voldoet.

Het voertuig heeft een U-vormige staartvleugel. Ook zitten de motoren verwerkt in de romp van het vliegtuig zelf. Er wordt gebruikt gemaakt van een intelligent omhulsel en uiteraard is de Airbus zeer eco-vriendelijk. Minder brandstof, minder herrie en minder uitstoot, dat zijn de kernwoorden.

Productie zal nog even op zich laten wachten. Airbus heeft vooral een vliegtuig vanuit een visie ontwikkeld. De verwachting is dat het toestel pas in 2050 het luchtruim zal kiezen. 2030 als de ontwikkelingen sneller gaan. Het is dus nog even wachten voordat we zelf de lucht in kunnen met het futuristische toestel.

Fantasieën als deze Airbus vormen de toekomst. Het is maar de vraag of het vliegtuig ooit in deze hoedanigheid zal vliegen. Maar inlevingsvermogen en ambitie vormen de toekomst. De tijd zal het leren.

Afbeelding: Airbus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021