Excite

Aircruise: luxe reis met een luchtvaartuig

New York en luxe luchtballonnen, dan denkt men al snel aan de ramp met de Hindenburg. De beelden van het neerstorten van de zeppelin in de jaren '30, waarbij vele mensen om kwamen, heeft iedereen gezien. Dus als er een bedrijf komt dat beweert dat het in de nabije toekomst mogelijk is om met gigantische luchtschepen heel luxe te reizen tussen Londen en New York, is dat het eerste waar men aan denkt. Gelukkig zijn de luchtschepen van tegenwoordig van een veilige technologie, en een grotere luxe, dan de zeppelins uit de jaren '30. Het is bovendien een hele milieuvriendelijke manier van reizen.

Seymourpowell, een bedrijf uit Londen, denkt dat er toekomst zit in luxe luchtschepen. Het concept dat ze bedacht hebben gaat uit van het motto: 'langzaam is het nieuwe snel'. Transport zal dan veel langer duren, maar wel milieuvriendelijk, comfortabel en als fijne beleving. De luchtschepen die Seymourpowell heeft ontworpen, zijn gigantische vliegende diamanten, die volledig op zonne-energie werken en met zo'n 140 kilometer per uur door de lucht zweven. Ze zien er uit als gigantische vliegers, maar dan uitgerust met penthouses, een luxe bar en een glazen vloer in de bodem waardoor je naar beneden kunt kijken.

De Aircruise lijkt daarmee op een zwevend hotel, of een hele luxe en milieuvriendelijke uitvoering van een cruiseschip. Wanneer het gevaarte haar eerste vlucht maakt, is nog niet bekend. Wel bekend is dat er maar zes mensen nodig zijn om het te besturen, plus veertien mensen om de passagiers te voorzien van de nodige hapjes en drankjes. Het luchtschip kan zo'n honderd passagiers vervoeren en doet dus ruim anderhalve dag over de reis tussen Londen en New York, of vier dagen tussen Shanghai en Los Angeles. Is dit de toekomst?

Afbeelding: Flickr, jurvetson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018