Excite

Ajax verhoogt prijzen seizoenskaarten

  • © Getty Images
Wie graag een dagje uit gaat om een wedstrijd van Ajax te bekijken, moet hier straks fors meer geld voor gaan betalen. Ajax heeft namelijk aangekondigd voor het komende seizoen een groot aantal seizoenskaarten met 25 tot 48 procent in prijs te verhogen. Het prijsverschil kan hiermee oplopen tot maximaal 243 euro per kaartje.

Wie eerder voor een seizoenskaart 507 euro betaalde, is daar voor het nieuwe seizoen maar liefst 750 euro voor kwijt. Overigens vindt Ajax de tariefsverhoging helemaal te rechtvaardigen: de club meent dat sommige seizoenskaarten eigenlijk altijd al te goedkoop zijn geweest. Elk jaar worden er ongeveer 42.000 tot 45.000 seizoenskaarten verkocht.

De Supporters Vereniging Ajax (SVA) is minder te spreken over de verhogingen. Deze club, die 97.000 leden telt, vindt het voornemen absurd. Volgens hen moeten trouwe Ajax-fans nu op de blaren zitten, omdat de club naar eigen zeggen de kaarten jarenlang veel te goedkoop verkocht heeft. De SVA had geadviseerd om de prijzen stapsgewijs te verhogen, maar daar wil de club niet aan.

De SVA geeft aan dat er veel fans zijn die de huidige prijs maar net kunnen betalen. De geplande verhoging betekent dat zij helemaal niet meer naar hun favoriete club kunnen. Ajax heeft wel aangegeven een alternatief te bedenken voor de trouwe fans die de verhoging niet kunnen betalen, maar is niet duidelijk in wat dat alternatief nu is. De prijzen worden overigens niet voor alle vakken aangepast: de beruchte F-side en vak 410 blijven voor dezelfde prijs in de verkoop staan en prijzen voor plaatsen die geen optimaal zicht op het veld bieden blijven ook gelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020