Excite

Alarmcentrale ANWB platgebeld door gestrande reizigers

  • © Getty Images
De bouwvak is nog maar net begonnen, of de telefoontjes van gestrande reizigers stromen al binnen bij de ANWB Alarmcentrale. Volgens een woordvoerder van deze reizigersorganisatie zijn er nu al meer belletjes gepleegd dan in dezelfde periode vorig jaar. Er zou al een toename in het aantal dossiers zijn van maar liefst 15 procent.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is duidelijk te zien dat meer mensen met vakantie gaan, omdat de economie aantrekt. Daarnaast viel de ramadan dit jaar erg vroeg in het seizoen, waardoor mensen ook eerder naar familie reisden om samen het Suikerfeest te vieren. Alleen afgelopen zaterdag kwamen er bij de ANWB Alarmcentrale al 11.000 telefoontjes binnen van reizigers met pech onderweg.

Om de drukte tijdens de vakantieperiode op te kunnen vangen, zijn maar liefst 300 extra werknemers ingezet. Voor komend weekend wordt de meeste drukte verwacht, dan begint namelijk ook de bouwvak in het midden van Nederland. De meeste telefoontjes komen uit Frankrijk. Daarna volgen mensen die Duitsland, België, Italië en Spanje als bestemming hebben.

De ANWB heeft niet alleen telefooncentrales in Assen en Den Haag, maar ook steunpunten in Barcelona, München en Lyon. Daarnaast rijden in Italië en Frankrijk 16 Nederlandse wegenwachten rond, die daar direct gestrande reizigers weer op weg kunnen helpen. Wie nog op vakantie gaat, dient ook rekening te houden met lange files en hoge temperaturen. Vooral de Franse snelwegen zijn erg druk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021