Excite

Alle 150 vakantiegangers komen om bij ramp Germanwings

  • © Getty Images
Er is steeds meer bekend over de rampvlucht 4U9525 van Germanwings, een dochtermaatschappij van Lufthansa. Deze vlucht stortte amper een uur na opstijgen in Barcelona neer boven de Franse Alpen. Het toestel ging in een paar minuten maar liefst 7 kilometer naar beneden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er geen overlevenden. Er wordt inmiddels ook steeds meer duidelijk over de nationaliteiten van de mensen die aan boord van het vliegtuig waren.

Er zat in ieder geval één Nederlandse vrouw aan boord, de 20-jarige Iris Claassen uit Deurne. De luchtvaartmaatschappij heeft al families van 123 slachtoffers kunnen bereiken, naar de nabestaanden van de overige 27 passagiers wordt nog gezocht. Germanwings doet er naar eigen zeggen alles aan om nabestaanden ook psychologisch te helpen. Hiervoor worden speciale psychologen aangesteld.

Aan boord waren naar alle waarschijnlijkheid 72 Duitsers, 35 Spanjaarden, 2 Australiërs, Argentijnen, Iraniërs, Venezolanen en Amerikanen en nog één Nederlander, een Brit, een Colombiaan, een Deen, een Israëliër en een Mexicaan. Omdat er aan boord ook nog wat passagiers waren met een dubbel paspoort, is van hen de nationaliteit nog niet helemaal duidelijk.

Inmiddels zijn er ook twee speciale vluchten voor nabestaanden geregeld naar de rampplek. Nabestaanden worden verder opgevangen op de luchthavens van Düsseldorf en Barcelona. Frankrijk voert onderzoek uit naar de rampvlucht, omdat het toestel is neergestort in dat land. Er is al een start gemaakt met het opruimen van de brokstukken, maar gezien het feit dat deze allemaal erg klein zijn, wordt verwacht dat dit weken in beslag kan nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021