Excite

Alleen op reis

Als vrijgezel op vakantie: sommigen vinden het geweldig, terwijl het voor de meeste een ware beproeving is. Toeslagen op kamers, alleen op de foto. Ellende dus. Gelukkig heeft het AD een aantal tips op een rij gezet zodat het toch nog leuk kan worden.

De eerste tip die de krant geeft is dat je bestemming op je situatie moet afstemmen. Natuurlijk kun je als happy single overal naartoe, maar de ene reisbestemming is nu eenmaal een stuk leuker dan de andere. Kies in ieder geval een locatie uit waarvan je de taal spreekt. Aangezien veel Nederlanders Engels spreken, zijn dus vooral Amerika, Engeland en Australië erg geschikt.

Door sociale netwerken hoef je vaak niet eens alleen op reis. Meld eens op Facebook dat je naar Frankrijk gaat en je zult zien dat er altijd wel een oude vriend of bekende is die op hetzelfde ogenblik in dat land aanwezig is. Ook een website als couchsurfing.org is een ware schatkamer: op deze website worden gratis logeeradressen aangeboden. Ideaal dus als je alleen bent en liever niet al te veel geld uitgeeft. En kies in je eentje liever voor een leuk hostel dan voor een groot hotel. Komen de meeste mensen in een hotel voor hun rust en comfort, hostelgangers willen over het algemeen graag contact.

Je ziet het, alleen reizen kan heel leuk zijn, maar in sommige gevallen ook best link. Denk daarom vooral aan je veiligheid. Zo wordt bijvoorbeeld aan jonge vrouwen aangeraden om toch een trouwring te dragen. Zo voorkom je aandacht die je misschien helemaal niet wilt.

Lees voor nog veel meer tips het artikel op de website van het AD.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020