Excite

Alleenstaande ouders slecht verzekerd op reis

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat eenoudergezinnen in de problemen komen tijdens hun vakantie, omdat de vader of moeder iets overkomt en zij hun reisverzekeringen niet goed op orde hebben tijdens de Europese vakantie. Wanneer ze dan onverwachts ziek worden, moet er vaak iemand overkomen uit Nederland om de kinderen op te vangen. Deze trend wordt alarmerend vaak gezien aan het begin van het hoogseizoen.

"We helpen natuurlijk wel, maar veel van de kosten komen toch voor eigen rekening," aldus Daphne de Wit, woordvoerster van alarmcentrale Eurocross. Momenteel ontvangt de centrale de meeste meldingen van ongelukken in bergachtige gebieden in het buitenland. "Mensen die niet eens heel zware tochten maken, maar bijvoorbeeld uitglijden bij het bergwandelen of fietsen in een heuvelachtig gebied. Je moet daarbij denken aan hersenletsel, hoofd- en rugletsel of gecompliceerde botbreuken," aldus Eurocross.

Overigens blijkt het dat niet alleen alleenstaande ouders hun verzekering vaak niet op orde hebben, maar ook andere vakantiegangers hebben deze onderverzekering. Zo vergeten veel mensen vaak dat de basisverzekering alleen medische hulp in een staatsziekenhuis dekt. Een extra verzekering is namelijk vereist voor dekking van de geneeskosten gemaakt in een privaat ziekenhuis het buitenland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020