Excite

Allerlei soorten hotels in Zürich

Zo is er de Grossmünster, de grote kathedraal van Zürich. De bouw hiervan begon in de elfde eeuw en duurde maar liefst vier eeuwen. Ook het voormalig vrouwenklooster Fraumünster is een bezoek waard. De bouw van deze kerk bestreek ook meerdere eeuwen en werd vaak aangepast, daardoor is het voormalig klooster een mix van verschillende bouwstijlen.

Een andere trekpleister is de Bahnhofstrasse. Deze winkelstraat is een van de duurste en meest exclusieve ter wereld. Je vindt hier winkels van merken als Armani, Chanel en Dior. Zürich heeft ook een aantal musea, zoals het Landesmuseum. Dit is het nationaal museum met geschiedenis en kunst en cultuur van Zwitserland, van de prehistorie tot en met nu. Er is in de stad ook een dierentuin. Zoo Zürich ligt op 675 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen dierentuinen van Europa.

Zürich is een van de duurste steden van Europa. Voor goedkope overnachtingen in de stad kun je het beste kijken naar een jeugdherberg of hostel. De prijs daarvan is ongeveer net zoveel als een gemiddelde hotelkamer in Nederland. Andere mogelijkheden zijn om te overnachten in een Bed and Breakfast, waar je vaak zelf wel van de keuken gebruik kan maken, maar je kunt ook een appartement of vakantiehuis van particulieren huren. In de omgeving van de rivier de Limmat, die dwars door Zürich stroomt, zijn veel hotels te vinden.

Afbeelding: Flickr account marfis75

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020