Excite

Alles over Argentinië

Argentinië kan worden opgedeeld in vier streken. De eerste streek ligt in het noorden. Hier vind je de subtropische laaglanden. In het oosten en midden van Argentinië vind je de Pampa. Dan zijn er nog Patagonië en Vuurland in het zuiden, en het indrukwekkwende Andesgebergte in het westen. Alleen al de Pampa is net zo groot als Frankrijk; om alvast een indruk te geven van de grootte van heel Argentinië.

Vuurland is een wat misleidende naam voor de streek, aangezien de temperatuur er nooit boven de vijftien graden celcius uit. Dit gebied is wel de moeite van een bezoek waard vanwege zijn geweldige meren. Qua landschap is het op diverse plaatsen te vergelijken met de fjorden die je in Noorwegen kunt aantreffen. Patagonië, behorende bij Vuurland, heeft enorme gletsjers, prachtige blauwe meren en grote loofbossen.

De prijzen in Argentinië liggen wat lager dan in Nederland. Je betaalt er met de Argentijnse Peso. Accommodaties zijn er in Argentinië meer dan genoeg, vooral in grote steden zoals hoofdstad Buenos Aires. Je verblijf hoeft uiteindelijk niet al te veel te kosten. Wel krijg je er meer dan genoeg voor terug. Dit heeft met name te maken met de adembenemende natuur die je hier kunt bewonderen.

Wat je reden ook is om Argentinië te bezoeken, overweeg zeker eens om een huurauto te boeken. Doe je dit niet, dan is een tussentijdse vlucht een aanrader om meer van Argentinië te zien. De afstanden in Argentinië zijn namelijk enorm.

Afbeelding: Flickr, R I O M A N S O

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020