Excite

Alles over autohuur in Australië

Voor je enthousiast een huurauto huurt in Australië moet je eerst van een paar regels op de hoogte zijn. Zo zijn er leeftijdsregels die gelden in het land. Ben je nog geen 21, dan mag je, zoals in wel meer landen, geen auto huren. Ben je ouder maar nog wel onder de 25, dan val je onder de minderjarigheidsregel. Je betaalt per dag tot dertig dollar extra verzekeringstoeslag om te mogen rijden. Verder mag je niet in alle auto’s rijden (bijvoorbeeld grotere auto’s).

Heb je de toeslag betaald of ben je 25 jaar of ouder, dan is er de verkeerssituatie in Australië waar je rekening mee moet houden. Net als in Engeland en Hongkong rijden de auto’s er namelijk aan de linkerkant van de weg. Verder zit je stuur rechts in de auto. Je ruitenwissers en richtingaanwijzers zet je ‘omgekeerd’ aan. De eerste tijd kan het zijn dat je als je af wil slaan je ruitenwissers aan zet. Geef jezelf de tijd om hieraan te wennen.

Een grote organisatie die auto’s verhuurt in Australië is Vroomvroomvroom. Verder kun je op locatie ook prima een auto huren, bijvoorbeeld bij de luchthaven. Er zijn verschillende aanbieders van huurauto’s aanwezig op zowel de luchthaven zelf als in de centra van de steden in Australië. Vooraf via internet huren verdient een aanbeveling, aangezien je dan kunt vergelijken en besparen.

Nu heb je een auto in Australië en kan het grote avontuur beginnen. Een aanrader is de Great Ocean Road, een autoroute tussen Torquay en Warrnambool aan de onderzijde van Australië. Hiermee volg je één van de mooiste autoroutes ter wereld. Kijk zelf ook op de kaart waar je heen wilt. Er valt in Australië genoeg te ontdekken met je huurauto.

Afbeelding: Flickr, fvanrenterghem

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020