Excite

Als de smog is opgetrokken zie je hier de leukste bezienswaardigheden van Parijs

Deze week kwam Parijs in het nieuws vanwege de dikke laag smog die de stad bedekte, maar als de luchtkwaliteit weer beter wordt kun je alle leuke bezienswaardigheden in Parijs bezoeken. Heb je geen idee waar je moet beginnen in de Franse hoofdstad? Wij zetten de meest toeristische attracties op een rij.

Eiffeltoren

Wat is Parijs zonder de Eiffeltoren? De Eiffeltoren is een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Daarom is je bezoek aan de Franse hoofdstad niet compleet zonder dat je dit meesterwerk hebt gezien. En gelukkig is het stalen bouwwerk ook niet te missen. Vanuit bijna iedere hoek van de stad kun je de Eiffeltoren zien. Bezoeken kan ook: via een lift of met de trap kun je de toren in en genieten van het uitzicht over bijna de hele stad.

Notre Dame

De kerk met een eigen opera én een eigen Disney-film moet je natuurlijk hebben gezien. De Notre Dame is een prachtige gotische kathedraal op een eilandje in de Seine. Daarmee staat de kerk precies op neutraal gedeelte tussen het noorden en het zuiden van de stad. Wees er vroeg bij, want de rij is altijd erg lang.

Ondergronds Parijs

Om aan bouwmateriaal te komen voor huizen, werd Parijs door de jaren heen flink afgegraven. Het resultaat zijn eindeloze ondergrondse tunnels, die je nu kunt bezoeken als toeristische attractie. Het hoogtepunt zijn de catacomben met duizenden mensenbotten opgestapeld langs de wanden. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Parijs. Probeer voor 10 uur in de ochtend alvast in de rij te gaan staan en trek iets warms aan bij je bezoek.

Het Louvre

De meeste leuke bezienswaardigheden in Parijs zijn in de open lucht, maar ook in de stad van de liefde is het wel eens slecht weer. Daarom is het fijn dat Parijs vol zit met prachtige musea. In het Louvre kun je prima de dag doorbrengen: de collectie is groot genoeg om je een heel wekend bezig te houden. Heb je minder tijd? Sluit je dan aan bij één van de rondleidingen die het museum aanbiedt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021