Excite

Vlieg van Amsterdam naar Barcelona

Een prachtig strand, de beroemde voetbalclub, heerlijk lange en broeierige zomers, knusse pleintjes en gezellige terrasjes, de kleurrijke gebouwen van Gaudí en een winkelstraat van meer dan 5 kilometer lang. Al deze ingrediënten maken Barcelona tot dé ultieme bestemming voor een heerlijk weekendje weg. En voor degene die maar niet genoeg kan krijgen van alle tapas en paella, zelfs na een week of een maand verveelt deze Spaanse stad nog steeds niet, want er valt dan ook een hoop te beleven.

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de provincie Catalonië. De stad ligt op 160 km van de Pyreneeën en is gelegen aan de Middellandse Zee. Ieder jaar weten duizenden toeristen deze stad weer opnieuw te vinden. En voor de meesten is één bezoekje lang niet genoeg. Barcelona is niet een stad waar lange wachtrijen staan voor bezienswaardigheden en vaak is de entree gratis. Dit is iets wat de stad erg aantrekkelijk maakt. Met haar relaxte levensstijl kan iedere gehaaste werknemer even goed tot rust komen.

Ben je nog nieuw in de stad, neem dan de Bus Turistica. Deze hop on-hop off bus is dé ideale manier om binnen korte tijd alle toeristische hotspots te bezichtigen. Zie je iets interessants, dan stap je uit om vervolgens de bus erna te pakken voor de volgende bezienswaardigheid. Eén van deze bezienswaardigheden is de Catédral Basílica de Barcelona. Naast de kathedraal ligt een bijbehorend prachtig klooster met een hele mooie tuin.

Kun je de hete temperaturen niet langer verduren, zoek dan verkoeling op het strand. Met een heerlijk zeebriesje is het er aangenaam vertoeven. Vanaf Amsterdam naar Barcelona reizen is erg gemakkelijk aangezien er vanaf Schiphol een aantal low-budget vluchten rechtstreeks die kant op gaan. Verruil daarom snel de duiven voor Gaudi's Sagrada Familia!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021