Excite

Amsterdam heeft een uniek drijvend zwembad

Het is net de film Inception. In plaats van een droom in een droom heeft de gemeente Amsterdam een zwembad laten drijven in het water. Het is het eerste drijvende zwembad van Amsterdam en het dobbert in de Amstel. Afgelopen vrijdag werd het buitenbad geopend.

Het nieuwe zwembad heet BadBuiten. De vlag werd afgelopen vrijdag in de regen gehesen door langeafstandszwemster Edith van Dijk. Daarop sprongen diverse kinderen in het zwembad. Geen woonboot, maar een zwembadboot.

Het BadBuiten is een initiatief van WaterNet. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. WaterNet houdt zich onder meer bezig met de watervoorziening. Vandaar dat een dergelijk zwembad goede reclame is voor de instantie.

Gezien het weer was de meest logische vraag of het niet handiger was geweest om het zwembad in de zomer of net voor de zomer te openen. Dat was het ook het plan, maar lukte qua uitvoering niet helemaal. Daardoor zal het zwembad voorlopig niet heel populair zijn, gezien de weersvoorspellingen.

Niet iedereen is blij met BadBuiten. WaterNet ontvangt haar geld van de burgers van Amsterdam, waarvan de meesten het nut van een duur drijvend buitenbad niet inzien. Terwijl burgers aan alle kant gekort worden en de belastingen omhoog gaan, worden dergelijke prestigieuze projecten uiteraard niet door iedereen begrepen.

Afbeelding: Flickr, haroldkuiper

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021