Excite

Verblijf in Amsterdam in een jeugdherberg!

Een nacht in Amsterdam slapen in een jeugdherberg is een belevenis. In een jeugdherberg, ook wel hostel of youth hostel genoemd, ontmoet je andere gasten uit de hele wereld. De gemiddelde leeftijd van de gasten ligt rond de twintig jaar. Maar ook oudere, fietsende wereldreizigers maken gebruik van deze slaapplaatsen.

Faciliteiten

De meeste hostels bieden naast een overnachting ook kookgelegenheid. De keuken is voor iedereen beschikbaar en is voorzien van pannen en kookgereedschap. Vaak is een koelkast vrij voor gebruik. Op deze manier bespaar je het geld voor een restaurant. In veel hostels staat ook een computer waar gasten gebruik van mogen maken om mail te checken of de reis verder te boeken. Soms wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Boeken

Je kunt een hostel in Amsterdam vinden op het internet. De websites die je kan gebruiken zijn hostelworld.com, hostelbookers.com en hostels-amsterdam.nl. Op die websites vind je de beschikbaarheid, prijs, faciliteiten en de waardering van eerdere bezoekers. Met deze informatie kun je vergelijken om tot de beste keuze te komen. Bij het boeken van een hostel wordt vaak gebruik gemaakt van een creditcard.

Jeugdherbergen

Het centrum van Amsterdam heeft veel hostels en voor elke doelgroep iets. Een aanrader is het Hostel Friesland, een prachtige motorboot gelegen op 10 minuten lopen van het centraal station, inclusief ontbijt! Een speciaal hostel is Amsterdam Cribs, volledig gericht op rokers. Of een hostel direct aan de Damrak, de hoofdstraat van Amsterdam. Het Damrak Inn ligt op 5 minuten lopen van het centraal station en de Dam en biedt gratis Wifi. De keuze voor hostels is groot.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021