Excite

Amsterdam Pasen-hotspot voor Engelsen

  • © Getty Images
Engelsen gaan met de paasdagen maar wat graag naar Amsterdam. En dat geldt niet alleen voor de Britten, ook veel andere Europeanen bezoeken in het weekend van 5 april graag onze hoofdstad. Onder hen zijn bijvoorbeeld Ieren, Spanjaarden, Duitsers, Italianen en Oostenrijkers. Zij gaan bijvoorbeeld naar toeristische trekpleisters als het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia.

De meeste Engelsen hebben Amsterdam op nummer één staan als het gaat om hun favoriete bestemming voor de paasdagen. Italianen en Oostenrijkers hebben Amsterdam in de top drie en voor Spanjaarden, Duitsers en Ieren staat onze hoofdstad in de top tien. Als je zelf ook naar Amsterdam gaat, dan is de kans dus groot dat je Britten tegen het lijf gaat lopen. Aan de andere kant zijn veel Nederlanders juist weer te vinden in Londen.

Nederlanders zoeken echter ook graag de warmte op: Rome staat op nummer één als meest favoriete vakantiebestemming. Daarna komt Londen en daarna komt New York. Wie naar Rome gaat, moet wel rekening houden met dure hotelkamers; in die maand zijn ze daar namelijk het duurst.

Overigens komen de Britten er in Amsterdam ook niet heel goed vanaf; april is één van de duurste maanden om in Amsterdam te overnachten. De prijzen liggen dan al snel een paar tientjes hoger dan bijvoorbeeld in maart het geval is. In mei en september is het echter nog duurder, waarschijnlijk vanwege het mooie weer en het feit dat in die maanden zowel zakelijke als recreatieve reizigers een kamer willen boeken. In juli en augustus zijn de kamers - in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten - juist weer wat goedkoper.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021