Excite

Amsterdam populairste hotelstad van Nederland

  • © Getty Images
Amsterdam is voor de derde keer op rij verkozen tot de meest populaire hotelstad van Nederland. Buitenlandse bezoekers van de populaire boekingssite Hotels.com kozen uit twintig Nederlandse bestemmingen en zetten massaal Amsterdam op de eerste plek. De bestemmingen die voor de lijst geselecteerd waren, waren bestemmingen die in het afgelopen jaar het meest door buitenlanders geboekt zijn.

Buitenlandse bezoekers gaan het liefst naar Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp. De top vijf wordt afgesloten met Den Haag en Utrecht. Dit jaar stonden ook voor het eerst Arnhem en Zwanenburg in de lijst. Waar vorig jaar ook Amersfoort en Noordwijk nog een plekje hadden, waren nu deze twee steden te vinden. Amersfoort en Noordwijk vielen dit jaar net buiten de top twintig.

Groningen was de grootste stijger in de lijst. Vorig jaar stond die nog op de vijftiende plek en dit jaar steeg hij naar elf. Andere opvallende plaatsen in de lijst zijn Lijnden, Schiphol-rijk, Duivendrecht en Badhoevedorp. Waarschijnlijk worden deze bestemmingen veel door zakelijke reizigers geboekt.

Amsterdam kwam helaas niet voor op de lijst met steden die het populairst zijn om een aanzoek in te doen. Daarvoor blijkt vooral Amerika heel interessant te zijn. New York stond met 113.000 aanzoeken op de eerste plek en in de top 10 staan verder ook nog Los Angeles, Las Vegas, Florida, San Francisco en Orlando. Wie liever een beetje meer in de buurt blijft kan altijd nog een aanzoek doen in Londen (de nummer twee) of Parijs (de nummer vier).

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021