Excite

Antwerpen, dé stad voor een topvakantie

Als je graag een stad wilt bezoeken maar je weet eigenlijk nog niet welke, dan mag je deze ‘diamantstad’ eigenlijk niet overslaan!

Smalle straten, zonnige terrassen en toonaangevende musea. Zomaar een paar woorden die van toepassing zijn op Antwerpen. Zo kun je een bezoek brengen aan het fotomuseum of het Koninklijk museum voor schone kunsten, waarna je een gemoedelijk restaurant opzoekt voor een lekker diner.

Met 500.000 inwoners leeft Antwerpen altijd! Je kunt ervan uitgaan dat er altijd wel iets te doen is, dag en nacht. Zo zijn er overdag markten waar je je dagelijkse portie fruit kun kopen, maar waar je ook op dat ene kleding stuk nog een paar euro kunt afdingen.

Even verder ligt de dierentuin van Antwerpen die ook zeker een bezoek waard is. En vanaf begin 2010 kun je zelfs verhalen downloaden voor je mobiele telefoon die je langs de exclusieve diamantbuurt leiden en allemaal bezienswaardigheden!

Na een lange enerverende dag in Antwerpen is het heerlijk uitblazen in een restaurant of een café. Wie nog genoeg energie over heeft, kan terecht in de vele dancings, clubs en discotheken die de stad rijk is.

Hotels zijn er in alle prijsklassen. Je kunt ervan uitgaan dat de hotels dicht bij het centrum wat hoger geprijsd zijn dan de hotels die verder weg gelegen zijn. Voordeel is wel dat je dan de andere wijken in Antwerpen ook prima kunt bezichtigen.

Handig is wel, als je met de auto gaat, ervoor te zorgen een paar goedkope parkeerplaatsen op te zoeken. Het centrum van Antwerpen zelf is namelijk grotendeels autovrij!

Afbeelding: Flickr account e³°°°

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019