Excite

Arabische, Joodse en Christelijke culturen vermengd: Girona

Girona is een stadje in Spanje dat ongeveer 90 kilometer van Barcelona vandaan ligt. De stad is zeer geschikt voor een stedentrip en er zijn veel mooie bezienswaardigheden.

In Girona zijn er verschillende culturen die sporen hebben achtergelaten: Arabische, Joodse en Christelijke culturen hebben gezorgd voor de historische bezienswaardigheden in Girona. Opvallend zijn de hangende gebouwen in Girano aan de rivier Onyar. Eén van de mooiste pleinen in de stad is Plaza de la Independencia, vol met terrasjes en restaurants. De originele kathedraal van Gerona wordt gezien als één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje. Een ander gebouw in de gotische stijl is Sant Feliu.

Girona heeft behalve de vele oude gebouwen en stadsmuren ook veel musea waar je van alles kunt leren over de geschiedenis en de omgeving van de stad. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Museu de la Història de la Ciutat, waar alles over de geschiedenis van Girona te vinden is. In het Museu Capitular kun je alles leren over de kathedraal.

Girona is ook zeer geschikt om te winkelen of om wat te eten. Er zijn veel restaurants aanwezig met een goede kwaliteit in de gerechten. Ook zijn er hotels, zodat je eventueel meerdere dagen in de stad kunt blijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020