Excite

Argentinië, een land met vele gezichten

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Om een indruk te krijgen van de grootte van het land: Argentinië is bijna net zo groot als de helft van Europa. In het noorden is het land subtropisch, in het zuiden antarctisch. Het land heeft daarom een enorme verscheidenheid aan klimaten en landschappen. Het is de perfecte bestemming voor een (rond)reis omdat er zo veel valt te beleven en te zien.

Als je op reis gaat naar Argentinië mag je in ieder geval de Iguazu watervallen niet missen, aan de noordgrens met Brazilië. Verder vind je in Argentinië tropische wouden, zogenaamde pampa’s (vruchtbare vlaktes), sneeuw en gletsjers. In het uiterste zuiden ligt Vuurland, een prachtige provincie bestaande uit allerlei kleine eilandjes.

Wat betreft de natuur is Argentinië ongetwijfeld één van de mooiste landen ter wereld. Reizen door Argentinië staat garant voor erg veel afwisseling van verschillende soorten natuurschoon.

Het is echter niet alleen natuur wat Argentinië te bieden heeft. Zo heeft het land met Buenos Aires een van de meest bruisende steden van Zuid-Amerika binnen haar grenzen. Beunos Aires heeft een rijke historie en staat bekend om de Tango. Andere mooie steden in Argentinië zijn Córdoba en Mendoza.

Tenslotte zijn er de Argentijnen zelf, nog een reden om naar Argentinië af te reizen. De Argentijnen zijn een trots volk en leven vol passie: van het uitbundig dansen van de Tango tot het bereiden van heerlijk mals Argentijns vlees.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yo Tut

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021