Excite

Argentinië: prima land voor een vakantie

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika. We kennen Argentinië vooral van de Tango en van onze prinses Maxima. Toch heeft het land nog veel meer te bieden dan dat. Er hangt sowieso een fijne, Zuid-Amerikaanse sfeer.

Buenos Aires is de bekendste stad van Argentinië. De stad heeft veel mooie gebouwen waarin veel historie te zien is. In de stad kun je ook prima eten en winkelen. Het lijkt in eerste instantie een zeer moderne stad, maar dankzij de vele historische plekken is er toch veel cultuur te zien. Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld. Vanaf deze stad kun je naar Antarctica via het Beagle-kanaal.

Natuurliefhebbers kunnen goed terecht in Argentinië. Er is veel natuurschoon in het land. Helemaal in het noorden vind je de Iquazu watervallen, dit zijn de breedste watervallen ter wereld. Ook kun je naar de Humahua-vallei. Als je naar het oosten gaat, kun je naar het schiereiland Valdez. Hier zie je veel verschillende dieren, zoals pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en walvissen. In Argentinië vind je ook het Andesgebergte met daar middenin het indrukwekkende Argentijns Merengebied.

Als je naar Argentinië op vakantie wilt, heb je voor een verblijf van maximaal drie maanden voldoende aan een geldig paspoort. Ook ben je verplicht om een geldig vliegticket te hebben. Heb je kinderen die meegaan met de rondreis en die op het paspoort van jou of dat van je partner staan? Dan dien je de relatie tussen de kinderen en de ouders aan te tonen door bijvoorbeeld een geboortebewijs.

Afbeelding: Flickr account peretto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020