Excite

Arthur's Day wordt groots gevierd

Arthur's Day, grote kans dat u daar nog nooit van gehoord heeft. Terwijl het een feestdag is op 24 september die over de hele wereld gevierd wordt. Het is namelijk 250 jaar geleden dat Arthur Guinness een heel bijzonder contract afsloot. Hij kreeg het voor elkaar dat zijn bedrijfje Guinness maar liefst voor 9.000 jaar gebruik mocht maken van de St. James's Gate Brewery.

250 jaar later wordt deze handtekening op grootse wijze gevierd. Laat het organiseren van een feest maar aan Ieren over. Zo zullen de Black Eyed Peas optreden in Kuala Lumpur en staat Sean Paul op de planken in Lagos. Maar de meeste festiviteiten zullen plaats vinden in Ierland, in de stad van Guinness zelf: Dublin. Daar gaat het op 24 september helemaal los!

Gewoon even wat namen die gestrikt zijn voor de show in de St. James's Gate Brewery: Razorlight, Sir Tom Jones, Sugababes en Kasabian. Krijg je die mensen gestrikt voor je jubileum, dan doe je het gewoon goed. Overigens zal er ook in de rest van Dublin optredens zijn bij de diverse pubs en cafe's die de stad rijk is. Guinness tekent een contract van 9.000 jaar? Dat vieren we uiteraard 250 jaar later uitgebreid!

Afbeelding: Flickr, coda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020