Excite

Dé hoogtepunten van Athene in Griekenland

Athene in Griekenland is een stad die iedereen eens in zijn of haar leven gezien moet hebben. De rijke geschiedenis van de Grieken komt hier samen en is ook vandaag de dag nog te zien. Buiten dat is Athene sowieso een indrukwekkende stad: het is de allergrootste stad van het land én ook nog eens de hoofdstad. Hiermee wordt Athene terecht het politieke, economische en culturele centrum van het land genoemd.

Athene is in Griekenland natuurlijk vooral bekend vanwege haar rijke geschiedenis en de meeste Grieken bezoeken de stad elk jaar wel een keer. Ze koesteren hun erfgoed en waarderen het als toeristen dat ook doen. Want ook toeristen komen ieder jaar massaal naar Griekenland. Logisch, want in Athene is echt van alles te zien. De belangrijkste toeristische trekpleister is natuurlijk de Akropolis van Athene. Deze berg staat midden in de stad en herbergt onder andere het Parthenon. deze tempel is nog erg goed bewaard gebleven en geeft je even het idee dat je terug bent in de tijd.

Net naast de Akropolis vind je het Dionysus-theater. Ook dit theater heeft de tand des tijds goed doorstaan en is nog bijna net zo mooi als deze eeuwen geleden was. Andere Griekse pareltjes die in de hoofdstad te vinden zijn, zijn onder meer de Agora van Athene, de tempel van de Olympische Zeus en de tempel van Dionysos. Kortom, als je een beetje houdt van geschiedenis en cultuur, dan hoef je je in Athene én Griekenland echt niet te vervelen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021