Excite

Athene: reizen door de geschiedenis

Griekenland heeft meer te bieden dan alleen strandvakanties. Ga eens naar Attica en Athene. Reizen in Griekenland was nog nooit zo geweldig.

Bezienswaardigheden in Athene

De Griekse hoofdstad is gelegen in de regio Attica en is één van 's werelds oudste steden. Deze kosmopolitische stad heeft de reiziger veel te bieden. Zo zijn er veel overblijfselen uit de klassieke oudheid. De bekendste toeristische trekpleister van Athene is daarom ook niet verwonderlijk de Acropolis. Het woord Acropolis betekent letterlijk 'hooggelegen stad'. Het is dan ook de citadel van het oude Athene. Het complex bestaat uit een collectie van tempels gewijd aan verschillende oud-Griekse goden. Het Parthenon is de bekendste tempel. Deze was in zijn geheel toegewijd aan de godin Athene, de beschermster van de stad. Je kunt alle gebouwen op de Acropolis bekijken. Ook als je niet zo van geschiedenis houdt, is de Acropolis een bezoekje waard. Want ondanks dat het even klimmen is, heb je eenmaal boven een prachtig uitzicht over de stad.

Eten, drinken en shoppen in Athene

Voor restaurantjes, bars en winkels kun je het beste naar de wijken 'Plaka' 'Monasteraki' of 'Metaxourgeio'gaan. De Plaka is de meest toeristische van de drie. De wijk ligt vlakbij de Acropolis en hier vind je typisch Griekse tavernes, doorgaans gericht op de toerist. De prijzen kunnen hier dus ook wat hoger liggen dan in andere delen van de stad. In Monasteraki vind je vooral kleine winkeltjes. Deze variëren van winkels met toeristische prut tot designer shops. Een aanrader in Monasteraki is de grote vlooienmarkt. Tenslotte is er de wijk Metaxourgeio. Dit is een opkomende buurt in Athene. De Atheense gemeente is al een tijdje bezig om de wijk op te fleuren en met resultaat. Inmiddels vind je er veel interessante galleries, musea en trendy restaurants en cafés.

De omgeving van Athene: Attica

Ook in de omgeving van Athene is veel te zien. Zo kun je bijvoorbeeld met de auto naar Delphi. In de Klassieke Oudheid was dit een heel belangrijke plek voor de Grieken. Hier was namelijk het Orakel van Delphi. Rijk en arm bezocht haar om de toekomst te laten voorspellen en het eigen lot onder ogen te komen. Tegenwoordig zijn er nog altijd veel restanten van tempels en andere gebouwen te zien. Bovendien is de omgeving rond Delphi adembenemend. Iets dichter bij huis, net ten zuiden van Athene, ligt het eilandje Aegina. Huur bijvoorbeeld een auto en rijd naar Pireus en pak aldaar het veer. Ondanks dat het eiland zo dicht bij Athene ligt, heb je zeeën van rust en kun je een fijne duik nemen in de Aegeïsche zee.

Genoeg te doen dus in Attica en Athene. Van reizen in de geschiedenis tot fijn hedendaags vermaak. Er is voor ieder wat wils.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021