Excite

Attractieparken geliefd tijdens paasdagen

  • © Getty Images
Attractieparken hebben in het Paasweekend op veel bezoekers kunnen rekenen. De meeste gewone attracties werden even goed bezocht als vorig jaar, maar sommige parken en bedrijven zagen een stijging in het aantal bezoekers. Dat kwam met name door tweede paasdag. Omdat het weer iets minder goed was dan normaal gesproken meestal het geval is, gingen veel mensen naar een attractie in plaats van dat ze bijvoorbeeld in de tuin aan het werk gingen.

Op eerste paasdag was vooral het strand erg populair, maar daarvoor was het op tweede paasdag - toen de zon zich pas in de middag wat liet zien - toch echt wat te koud. Voor attractieparken was dat echter weer goed nieuws. Volgens de Club van Elf, een groep waarbij inmiddels niet 11, maar maar liefst 18 dagattractieparken uit Nederland zijn aangesloten, was het paasweekend een positieve start van het toeristenseizoen.

Een grote uitschieter dit weekend was de Heineken Experience. Dit museum over - zoals de naam al doet vermoeden - de bierbrouwer trok tijdens de paasdagen 18 procent meer bezoekers dan vorig jaar het geval was. Ook Ouwehands Dierenpark kon rekenen op meer bezoekers. Dat kwam deels door de ijsbeertweeling die sinds een maand of twee ook echt naar buiten mag. Deze dierentuin trok 20 procent meer bezoekers.

Avonturenpark Hellendoorn wist eveneens veel extra bezoekers te trekken ten opzichte van 2014. Dat was deels te danken aan de nieuwe zeeleeuwenshow die erg populair blijkt te zijn. Andere bedrijven die zijn aangesloten bij de Club van 11 en dus goed te spreken waren over de start van het toeristenseizoen zijn de Apenheul, Slagharen, Toverland, Canal Company, Dierenpark Emmen, de Efteling, het Scheepvaartmuseum, het Dolfinarium, Madurodam, Madame Tussauds, het Rijksmuseum, WAlibi, de Keukenhof, Burger's Zoo en Duinrell.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020