Excite

Auto huren in België: makkelijk en snel

Er zijn ontzettend veel autohuur bedrijven in België en veel daarvan vind je in en om de steden. Ook bij luchthavens en grote treinstations vind je doorgaans genoeg mogelijkheden om een auto te huren. Veel van deze bedrijven zijn erkend en dit is makkelijk te controleren. Sommige autohuur bedrijven in België hebben vestigingen in het hele land. Je kunt de auto dan eventueel ook bij de ene vestiging huren en bij de andere weer inleveren.

Als je ergens heen wilt in een gebied waar maar weinig autohuur bedrijven zitten, kun je het beste naar de dichtstbijzijnde grote stad gaan, zoals bijvoorbeeld Brussel, Antwerpen, Luik of Leuven. Zit je vlakbij de Franse grens, dan kun je ook overwegen om een auto in Frankrijk te huren. Veel bedrijven, zeker op de grens, hebben auto’s te huur waarmee je ook in België mag rijden.

Als je naar België wilt rijden vanuit Nederland met een huurauto, dan zijn hier ook verschillende opties voor. Controleer wel altijd of het huurbedrijf internationaal werkt, of dat de auto’s alleen in Nederland zelf gebruikt mogen worden. Bij twijfel kun je het beste navragen hoe het zit, zodat je achteraf geen problemen krijgt.

Afbeelding: Flickr account schwend

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021