Excite

Auto huren in Duitsland

Ons buurland leent zich uitermate goed voor een leuke vakantie. Daar kun je natuurlijk in je eigen auto naar toe rijden, maar je kunt ook genieten van de luxe die bedrijven je bieden. Lekker met het vliegtuig naar een grote stad vliegen of met de hogesnelheidstrein Duitsland in sprinten. En eenmaal op de plaats van bestemming huur je een mooie auto en verken je de omgeving. Weinig gedoe, alles is geregeld en je hoeft je geen zorgen te maken over je eigen auto. Dan begint een vakantie pas goed. Maar waar moet je op letten bij het huren van een auto in Duitsland?

Meestal zijn de zaken in Duitsland goed geregeld. Dat is prettig, maar dat betekent ook dat je goed het contract moet doorlezen. Hou er rekening mee dat niet alle kosten gevangen zijn in de huurprijs. Zorg dus dat je checkt of de toelagen, verzekeringen, schoonmaakkosten of gereden kilometers inclusief of exclusief zijn. Daarmee bespaar je jezelf aan het eind een hoop ellende. Hetzelfde geldt voor de verzekeringen. Weet waar je voor verzekerd bent en wanneer de auto niet verzekerd is. Ook dit zal je uiteindelijk veel geld besparen.

Uiteraard is informatie macht. Doe dus voorafgaand aan je reis goed vergelijkend waren onderzoek op internet van de Duitse autoverhuurbedrijven in de omgeving waar je zult verblijven. Ook is het handig om aan de reisorganisatie of het hotel waar je verblijft te vragen naar hun ervaringen. Onthoud het motto als je op vakantie bent: 'the local knows best'! Een goede voorbereiding zal je uiteindelijk het meeste geld besparen en je een leuke auto opleveren. Daarmee is jouw vakantie in Duitsland, met Duitse huurauto, helemaal af!

Afbeelding: 112drenthe.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019