Excite

Auto huren in Italië

In en rondom de grote steden vind je in Italië een groot aanbod in autoverhuurbedrijven. De truc is om een goede prijs te krijgen voor een goede auto. Voor je heerlijk door Italië gaat rijden in je luxe huurauto, moet je nog wel een paar dingen weten.

In het buitenland gelden andere regels in het verkeer dan in Nederland. Dit geldt ook voor Italië. Zo moet je overdag buiten de bebouwde kom je lampen aan hebben. Verder mag je op de snelwegen tien kilometer harder dan in Nederland, namelijk 130 kilometer per uur. Veiligheidsvesten voor in de auto hoor je ook altijd bij je te hebben.

Ben je al flink aan het rekenen wat een huurauto in Italië je gaat kosten? Sla ook even je spaarvarken stuk, want het is handig om altijd wat kleingeld in de buurt te hebben als je gaat rijden. De meeste Italiaanse wegen zijn namelijk tolwegen. Geen kleingeld? Meestal kun je ook betalen met je creditcard. Pinnen is zelden mogelijk.

Goed, je weet nu hoe het zit met de verkeersregels en eventueel verborgen kosten. Nu is het zaak om goed te besparen op je huurauto, zonder slecht verzekerd te zijn of een slechte auto mee te krijgen. Goed nieuws: in de meeste steden heb je voor een paar tientjes per dag een prima auto tot je beschikking.

Als je niet op het vasteland van Italië wil rondrijden maar bijvoorbeeld op Sicilië, dan hoef je niet moeilijk te doen met bijvoorbeeld een overtocht. Op Sicilië zelf zijn er namelijk ook autoverhuurbedrijven, onder andere van Avis. Oriënteer je alvast online op de beste autohuurprijzen in jouw vakantiebestemming in Italië, zodat je straks lekker luxe rondrijdt zonder te veel te betalen.

Afbeelding: Flickr, Jeroenolthof.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021