Excite

Autohuur in Australië

Met een huurauto ben je in Australië letterlijk en figuurlijk een stuk mobieler en flexibeler. Australië kent veel goed onderhouden snel- en autowegen en gelukkig hoef je in tegenstelling tot Amerika niets van miles naar kilometers te rekenen, want er staan gewoon kilometers op de borden aangegeven. Wel belangrijk om te weten: in Australië rijdt men links.

Er zijn op het gebied van verkeersregels nog wat belangrijke zaken die je moet weten als je in Australië met je huurauto de weg op gaat. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan met een drankje op achter het stuur te gaan zitten; het percentage alcohol in je bloed mag zelfs niet meer dan 0,05% bedragen. Het beste drink je dus helemaal niet. Verder moet je zeker je gordels altijd dragen.

Een andere belangrijke regel is voorrang verlenen aan rechts, wat met name geldt op ongemarkeerde kruisingen. Tot slot moet je goed opletten voor – hoe lief ze ook klinken – kangaroe’s. Vanaf het moment dat het gaat schemeren kan het voorkomen dat je ze ziet. Meestal reizen ze in groepen, dus heb je er één bij de weg gezien, minder dan vaart zodat je op tijd kunt stoppen als er eentje oversteekt.

Tot slot is het goed om te weten dat je minimaal 21 moet zijn om te rijden, en dat er een toeslag kan gelden voor bestuurders onder de 25. Soms kun je deze toeslag bij de prijs in boeken. Op sites als vroomvroomvroom.com.au is dit het geval bij onder andere Europcar. Let goed op wat er bij de prijs is ingerekend en ga goed voorbereid op weg in Australië!

Afbeelding: Flickr, Oliver Bryce Yates

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020