Excite

Autohuur Utrecht: ontdek je plekje!

De provincie Utrecht ligt precies in het midden van Nederland. Dit is dan ook één van de beste vertrekpunten voor een fijne vakantie. Heb je een paar dagen vrij? Bezoek hier dan een autohuurbedrijf en kies een mooie wagen uit, waarmee je alle hoeken van het land kunt verkennen. Uiteraard begin je in Utrecht zelf, want daar is genoeg te zien en te beleven!

Hoewel Utrecht de kleinste provincie van Nederland is, zijn hier wel een aantal van de belangrijkste steden te vinden, waaronder de stad Utrecht en natuurlijk Amersfoort. Ook erg bekend zijn Zeist, Wijk bij Duurstede en Veenendaal. De provincie wordt doorkruist door wateren.

Omdat Utrecht ook in het verleden al een belangrijke en mooie provincie was, zijn hier veel oude handelaren en koopmanslieden neergestreken. Het gevolg? Een prachtige collectie met rijksmonumenten. In bijna iedere grotere plaats is wel iets te vinden. De belangrijkste publiekstrekker is natuurlijk te vinden in Soest, hier staat namelijk Paleis Soestdijk. Juliana en Bernhard hebben hier gewoond en tegenwoordig kun je er een kijkje achter de schermen nemen.

Op andere plekken vind je bezienswaardigheden die veel van hun oude glorie verloren zijn, maar daarom niet minder indrukwekkend te noemen zijn. Neem bijvoorbeeld Huis te Vliet in Oudewater. Oorspronkelijk was dit een kasteel, maar tegenwoordig is er nog maar weinig van over. Alleen een stukje muur staat nog overeind.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in de provincie Utrecht. Trek er daarom gewoon eens op uit en laat je verrassen!

Afbeelding: Flickr account josef.stuefer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020