Excite

Autorijles: deur naar meer vrijheid

Iedereen droomt er als jongere al van: snel beginnen met je autorijles. Met je net gehaalde rijbewijs de wereld verkennen en schitterende plaatsen aandoen. Maar het rijbewijs heeft ook andere praktische kanten. Veel werkgevers verlangen van medewerkers dan ze beschikken over een rijbewijs. Zo kan een medewerker in geval van nood snel aanwezig zijn, of als er eens iets bij een klant moet gebeuren er snel zijn met de auto.

Voordat je dat dus allemaal kunt doen zul je wel eerst je rijbewijs moeten halen. Dat kun je op veel manieren doen. Er zijn rijscholen die een totaalpakket aanbieden met daarin een theorie-examen, een praktijkexamen en natuurlijk de benodigde rijlessen. In een aantal gevallen kan dit zelfs binnen 10 dagen, dus mocht je haast hebben of geen geduld hebben dan is dat wellicht een prima keuze.

De meeste mensen die lessen nemen zullen elke week een of twee uur per week lessen. Elke week krijg je andere oefeningen die je met goed gevolgd zult moeten afleggen. De duur hiervan is voor iedereen verschillend, immers heeft niet iedereen evenveel aanleg om auto te kunnen rijden. Als je alle oefeningen goed beheerst en je rijdt lekker met het overige verkeer mee dan kun je het praktijkexamen aanvragen! Je zult wel wat geduld moeten hebben, na het aanvragen van het examen kan het nog een paar weken duren voordat je daadwerkelijk examen kunt doen.

Probeer de avond voor het examen tijdig naar bed te gaan en drink geen alcohol, ook niet op de dag van het examen!

Afbeelding: Flickr account rich115

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021