Excite

Autovakantie in naar fjorden in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land om met de auto te ontdekken. Met spectaculaire fjorden en dramatische landschappen is het een speeltuin voor mensen die van avontuur en buitensport houden. De Noorse fjorden zijn een droombestemming voor iedere natuurliefhebber die graag op autovakantie gaat. Met een tentje in de achterbak of gemakkelijk met een camper, kun je het bijzondere fjordenlandschap van Noorwegen ontdekken.

Sognefjord

De gehele westkust van Noorwegen bestaat uit fjorden. Het bekendste fjord is Sognefjord, het langste en diepste fjord van het land. Op sommige plekken stijgen de kliffen meer dan een kilometer uit boven het water. Niet voor niets staat het Sognefjord op de UNESCO werelderfgoedlijst. Langs een groot deel van het fjord loopt een handige autoweg, die bij elke bocht weer een ander uitzicht laat zien. De mooiste stukken liggen rondom Flåm; kamperen kan bij Aurland, bij Lærdal en Sogndal.

Jostedalsbreen nationaal park

Vanuit het Sognefjord rijd je gemakkelijk via Fjærland het nationaal park in, met de grootste gletsjer van het Europese platteland; de Jostedalsbreen. Hier kun je onder begeleiding een gletsjerarm van de Nigardsbreen beklimmen, dit kan al met kinderen vanaf zes jaar. Daarnaast kunnen beoefenende wandelaars gebruik maken van de vele gemarkeerde wandelroutes in het gebied. Deze beginnen vaak op parkeerplaatsen, waar je gemakkelijk en veilig de auto kunt parkeren.

Ålesund

Ben je na alle natuur toe aan een beetje stedelijkheid? Vanuit het Jostedalsbreen nationaal park kun je richting het pittoreske Ålesund rijden aan de westkust. Dit dorp staat bekend om zijn fotogenieke gekleurde huisjes. Meer richting in het binnenland kun je de auto nemen over de Trollstigen route: een spectaculaire autoweg tussen Valldal en Åndalsnes. Vanuit Åndalsnes rijd je terug naar Oslo of Bergen, of richting het noorden naar de gezellige studentenstad Trondheim.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021