Excite

Autoverhuur in Duitsland: wat moet je weten?

Wil je tijdens een weekend Duitsland lekker een auto huren zodat je extra flexibel bent? Dan zijn er een aantal dingen over autoverhuur in Duitsland die je echt moet weten. Als je hier vooraf rekening mee houdt, kan jouw vakantie niet meer stuk!

Het allerbelangrijkste voor autoverhuur in Duitsland is dat je alleen een auto mag huren als je 21 jaar of ouder bent. Ook goed om weten is dat je kans loopt op een hogere premie als je jonger bent dan 25 jaar. Sommige verhuurbedrijven vragen dan namelijk een toeslag voor jonge bestuurders. Ook moet je je rijbewijs minstens een jaar op zak hebben. In Nederland zijn die regels vaak wat minder streng, maar in Duitsland worden ze streng gehandhaafd.

Hoewel je Nederlands rijbewijs gewoon geldig is, is het voor autoverhuur in Duitsland niet gek om een Internationaal Rijbewijs aan te schaffen. Hiervoor betaal je nog geen twee tientjes bij de ANWB. Meestal kun je er op wachten, mits je natuurlijk twee pasfoto's van jezelf op zak hebt. Vergeet dan ook je rijbewijs niet mee te nemen.

Ook het kennen van de verkeersregels in Duitsland is belangrijk. Ze komen veelal overeen met de onze, maar verschillen op het punt van snelheid. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u, buiten de bebouwde kom mag je 100 km/u en op snelwegen geldt geen limiet, tenzij wel een bepaalde limiet is aangegeven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021