Excite

Azoren: hotspot in de oceaan

De Azoren zijn een eilanden groep van negen vulkanische eilandjes, die midden in de Atlantische Oceaan liggen. De Portugese archipel wordt door steeds meer mensen ontdekt als een ideale vakantiebestemming. Wat wil je, met het prachtige gebergte, de schitterende natuur en de lieftallige dorpjes, met een heerlijk klimaat. Een vakantie naar de Azoren is negen perfecte eilanden krijgen voor de prijs van eentje. Rust en natuur, dat is er talrijk te vinden, zeker aangezien je honderden kilometers verwijderd bent van de drukke wereld. Op de Azoren kan je niets gemaakt worden!

Een absolute aanrader is om te gaan eilandhoppen tijdens je vakantie. De Azoren bestaan niet uit hele grote eilanden en zijn dus perfect om er meerdere te bezoeken tijdens je vakantie. Neem bijvoorbeeld het prachtige Faial, ooit gekoloniseerd door Vlaamse boeren. In de loop der tijd werd Faial de ideale tussenhaven voor iedereen die per boot tussen Amerika en Europa reisde. Dat multiculturele aspect en het wereldgevoel is terug te vinden in het havenstadje Horta. De sporen van vijf eeuwen wereldhandel zijn daar terug te vinden. Verder kun je op Faial heerlijk wandelen rond de groene krater op het eiland. De Portugese invloeden zijn overal te merken.

Andere topeilanden zijn Terceira, waar je kunt zwemmen tussen de rotsen in de oceaan en stierengevechten kunt bekijken waarbij de stier altijd blijft leven (waar de Portugezen vanouds erg trots op zijn). Dolfijnen spotten doe je op het eiland Pico. Pico is een vulkaan en met ruim 2300 meter het hoogste punt van Portugal. Vanaf het eiland kun je tochtjes boeken om tientallen dolfijn- en walvissoorten te bekijken. Op São Miguel kun je een kijkje nemen in de talrijke thee- en ananasplantage. Een rustig eiland waar de vulkaan gebruikt wordt om het eten te koken. Dat geeft een weldadig lekker menu in de plaatselijke restaurants. Kortom, de Azoren bieden een perfecte vakantie voor iedereen die van rust, cultuur en natuur houdt.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021