Excite

Backpack inpakken: zeven tips

Ben jij ook iemand die iedere vakantie of backpack-trip te veel spullen meeneemt? Wij hebben zeven slimme tips, zodat ook jij strategisch je backpack inpakken kunt.

1. Reishanddoek

Toegegeven, het ziet er een beetje uit als een dweil. Maar een reishanddoek bespaart erg veel ruimte in je backpack. Daarnaast absorberen ze erg veel water en drogen ze veel sneller dan een normale handdoek. Wil je toch een keer een zachte grote handdoek? De meeste hostels verhuren ze voor een zacht prijsje.

2. Combineer toiletartikelen

Bodylotion, gezichtscrème, aftersun, zeep, shampoo… Als je niet uitkijkt ben je je halve backpack aan het inpakken met toiletartikelen. Investeer in plaats daarvan in handige combinaties. Gebruik één crème voor alles (ook handig als make-up remover!) en koop een shampoo en douchegel in één. Bij Lush verkopen ze handige shampoo in zeepblok die je ook kunt gebruiken als douchegel en wasmiddel.

3. Kleine verpakkingen

Ben je maximaal een paar weken van huis? Vraag je af of je die grote flessen toiletartikelen wel nodig hebt. Verpakkingen tot 100 milliliter kunnen zelfs gewoon in je handbagage in het vliegtuig. Handig als je backpack zoekraakt.

4. Hangslot?

Natuurlijk is het belangrijk dat je spullen veilig zijn opgeborgen in een kluisje van het hostel, maar een groot hangslot is nergens voor nodig. Investeer in een handzamer Tsa-slot. Superlicht en gecertificeerd.

5. Stekkerdoos

Een stekkerdoos is misschien niet zo klein als een adaptor, maar wel handig om in korte tijd al je elektrische apparaten op te laden. Sommige stekkerdozen hebben ook nog een usb-ingang. Handig voor bijvoorbeeld je e-reader of tablet.

6. Mini-usb-laders

Reis je met een laptop? Dan kun je mini usb-laders gebruiken om al je apparatuur op te laden, bijvoorbeeld terwijl je je blog update. Zo sla je twee vliegen in één klap.

7. Kleine backpack

Dwing jezelf tot het reizen met een kleinere backpack: je hoeft echt niet voor iedere dag schone kleren mee. Bovendien kun je over de hele wereld je was doen. Probeer maximaal een backpack van 50 liter te vullen. Voor vrouwen zijn er speciale damesmodellen die fijner dragen. Bovendien zijn ze vaak kleiner dan herentassen. Dat scheelt ook weer als je in alle vroegte je backpack moet inpakken om de vroege ochtendtrein te halen…

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021