Excite

Backpacken in Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland ligt op het zuidelijke halfrond, circa 2250 kilometer van Australië. De hoofdstad is Wellington en de officiële taal die in Nieuw Zeeland wordt gesproken is Engels. Daarnaast wordt er nog Maori gesproken.

Belangrijk om te weten voor je backpack vakantie in Nieuw Zeeland is dat je er met een Nederlands paspoort drie maanden mag blijven. Je hebt geen inentingen nodig als je naar Nieuw Zeeland gaat. Dat scheelt weer in de voorbereiding. Wat je wel moet doen voor je naar Nieuw Zeeland gaat, is een visum aanvragen. Een toeristen visum is drie maanden geldig en deze hoef je niet aan te vragen. Wil je langer blijven? Dan kun je een visum aanvragen voor 9 maanden. Hier mag je niet mee werken. Tot slot heb je nog een zogenaamde Work Holiday Visa (WHV). Deze is 12 maanden geldig en hiermee mag je werken.

Wanneer je naar Nieuw Zeeland gaat, wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk vliegen. Een aantal aanbieder van vliegtickets naar Nieuw Zeeland zijn Kuoni Travel, Worldticketcenter en Nieuwzeelandonline.nl. Na een vermoeiende – want zeer lange – reis heb je waarschijnlijk geen zin om nog een hostel of hotel te gaan zoeken. Daarom is het een geruststellende gedachte als je van te voren al een hostel hebt geboekt. Dat kan bijvoorbeeld bij Tuna Fish, Auckland Central Backpackers, VIP Backpackers en hostels.com.

Een handige tip die je veel geld kan besparen is verder dat Nieuw Zeeland een ideaal land is om te liften . Je hoeft eigenlijk nooit lang te wachten voordat je wordt opgepikt. Laat duidelijk je backpack zien, dit omdat de lokale bevolking graag toeristen meeneemt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Lennard Kok

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020