Excite

Backpackhotels op Cyprus

Tijdens je backpackers trip op Cyprus kun je diverse festivals bezoeken. Zo is er het Limassol Beer Festival in de grootste badplaats van Cyprus: Limassol. Wil je naar dit festival, dan moet je in de maand juli op het eiland zijn. Ga je voor iets meer cultuur, dan kun je in augustus in dezelfde plaats naar het Lemesos International Documentery Film Festival. In mei zijn er enkele feestdagen, en kan het druk zijn in hostels.

Backpacken op Cyprus kun je lopend, maar ook op de fiets. Er zijn veel reisverslagen te vinden van mensen die het eiland met een gehuurde of eigen fiets hebben verkend. Je kunt zo een wat langere route uitstippelen en meer van het eiland zien. Onderweg is het nog steeds mogelijk om prachtige wandeltochten te maken.

Wat hostels betreft kun je in Cyprus in veel plaatsen terecht. Houd wel in gedachten dat Cyprus gemiddeld wat duurder is qua accommodatie dan andere landen. Zo kan een overnachting je tot veertig euro kosten, wat je ook zou betalen voor een goedkope hotelkamer. Het is dus goed opletten en zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt.

De meeste hostels vind je in Larnaca en Limassol. Hier zijn ook de goedkoopste hostels. Al vanaf zo’n tien euro per nacht kun je hier terecht. Cyprus heeft ook hostels in Ayia Napa, Kyrenia en Pafos. Plaatsen als Magusa, Paphos, Platres en Troodos hebben maar één of twee hostels. Boek hiervoor wel op tijd, zodat je in elk geval een kamer hebt.

Afbeelding: Flickr, Ai@ce

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020