Excite

Baden in luxe: Dubai en Abu Dhabi

Je hebt luxe en je hebt Dubai en Abu Dhabi. Deze twee steden in de Verenigde Arabische Emiraten zijn dé bestemming voor liefhebbers van weelde, luxe en bovenal: ontspanning.

De snelste en meest voor de hand liggende manier om naar Dubai of Abu Dhabi te reizen is met het vliegtuig. Vliegvaartmaatschappijen als Ryanair, Aer Lingus en easyJet kunnen je binnen een paar uur naar Dubai of Abu Dhabi brengen.

Natuurlijk ga je niet op reis voor je een lekker hotel hebt geboekt. In Dubai kun je het beste gaan voor Atlantis the Palm, het Jumeirah Beach Hotel of OneOnly Royal Mirage. In deze hotels krijg je helemaal het ‘Dubai-gevoel’. Als je in Abu Dhabi verblijft, kies dan voor het Shangri-La Hotel, Emirates Palace of het Yas Hotel.

Genieten van het lekkere eten kun je in je hotel doen, maar ook in de verschillende restaurants die overal in de stad te vinden zijn.

In Dubai en Abu Dhabi is natuurlijk veel meer te doen dan alleen luieren en jezelf vergapen aan de luxe en rijkdom die je om je heen ziet. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Sheikh Zayed moskee in Abu Dhabi. Dit is één van de grootste moskeeën in de wereld en dat alleen maakt hem al bijzonder indrukwekkend. Ook het Abu Dhabi Falcon Hospital is zeker een bezoekje waard. Voor een betere indruk van de omgeving reis je af naar Al Ain, een woestijnstadje dat ook wel de tuinstad van de Golf genoemd. De woestijn is sowieso prachtig. Zo zie je de Verenigde Arabische Emiraten weer van een heel andere kant!

Afbeelding: Flickr account Joi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020