Excite

Bangkok is populairste vakantiebestemming

Volgens MasterCard is Bangkok de populairste vakantiebestemming van het moment. Steeds meer toeristen pakken hun koffers om de Thaise hoofdstad te ontdekken. Volgens de kredietverstrekker is Bangkok op dit moment de meest bezochte stad ter wereld als het gaat om internationale toeristen. De stad verslaat de winnar van vorig jaar met minder dan 1 procent: Londen.

Bangkok met het vliegtuig

De getallen van MasterCard staat in de derde editie van de jaarlijkse ‘Global Destination Cities Index’. Volgens MasterCard is de populariteit van Bangkok het gevolg van meer interesse voor de regio. Niet alleen backpackers, maar ook de rijke middenklasse trekt steeds vaker naar Zuidoost Azië. Daarnaast is Bangkok steeds makkelijker te bereiken met het vliegtuig, omdat de economie van het gebied de afgelopen jaren sterk is gegroeid.

Londen en Parijs

Naar verwachting zal Bankgok dit jaar 15,98 miljoen internationale bezoekers trekken. De nummer twee Londen, verwacht 15,96 miljoen toeristen, en Parijs op de derde plek, zal naar verwachting 13,92 miljoen bezoekers krijgen.

Meeste geld in New York

Hoewel Bangkok jaarlijks de meeste toeristen trekt, wordt het meeste geld aan de andere kant van de wereld uitgegeven. New York is de stad waar buitenlanders meer geld uitgeven dan in alle andere 132 onderzochte toeristische bestemmingen. In 2013 zullen toeristen naar verwachting 18,6 miljard dollar uitgeven aan horeca, bezienswaardigheden en souvenirs.

Duurste stad Tokio

De duurste stad blijft Tokio. Al drie jaar op rij geven toeristen ongeveer 2000 euro uit per bezoek; dat is exclusief de vliegticket naar Japan. Daarvan kun je dan wel weer erg vaak naar Bangkok...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021