Excite

Barbaraal in het Stripmuseum

U zoekt in december nog een leuk dagje uit? Dan is een bezoek aan Het Nederlands Stripmuseum een absolute aanrader. Het museum in de Westerhaven in Groningen biedt alles wat een stripliefhebber zich kan wensen. Sinds kort is dat ook een tentoonstelling over Barbaraal. Deze strip van Barbara Stok, die dit najaar de Stripschapprijs won, wordt in zes onderdelen getoond. De meest bijzondere platen zijn te zien in het Stripmuseum.

Barbaraal is een strip waarin Barbara Stok een studente toont die wil opgroeien tot volwassen vrouw, zonder het kind in zichzelf te verliezen. De strip bestaat inmiddels uit zes delen en is erg populair. Barbaraal stelt veel vragen over dagelijkse handelingen, keuzes en routines van de jonge vrouw, en de zin en onzin die daarbij komt kijken.

Behalve Barbaraal biedt het Stripmuseum in Groningen een schat aan strips. Alle grote Nederlandse en buitenlandse strips zijn terug te vinden in het museum. De wandeling langs alle tentoonstellingen is een kinderdroom, waarbij je wandelt langs alle helden uit de strips van je jeugd. Suske & Wiske, Sjors & Sjimmie, Oliver B. Bommel, maar ook SpongeBob, Dora en Avatar hebben een plek in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

Afbeelding: Flickr, kabils

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021