Excite

Barcelona, stad van Gaudi

Barcelona is een bruisende stad in Spanje. Je kunt er terecht voor een leuke stedentrip en alle bezienswaardigheden bekijken. De bezienswaardigheden zijn erg gevarieerd.

De architectuur van Gaudí is overal in de stad te zien, met als hoogtepunt het Sagrada Família, de enorme basiliek in het centrum van Barcelona. En de bekende straat La Ramba is voor iedereen een genot, met veel bomen en straatartiesten hangt er erg veel sfeer. In de gotische wijk Barri Gotic vind je veel oude gebouwen. Deze zijn niet allemaal in de gotische stijl gemaakt, maar veel wel.

Als je met de kinderen naar Barcelona gaat kun je ook veel ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar L’Aquarium de Barcelona, het op één na grootste aquarium van Europa. Ook kun je naar de dierentuin gaan of het strand bezoeken. Je kunt ook met de kinderen naar Poble Espanyo, een nagebouwd dorp met huizen en gebouwen uit verschillende delen in Spanje.

In Barcelona zijn daarnaast erg veel musea die je kunt bezoeken, zoals het Picasso museum. Ook kun je veel over de geschiedenis van de stad te weten komen in de vele musea. Je kunt tevens heel goed eten in de vele restaurants in Barcelona.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021