Excite

Barcelona: Vlucht naar hartje Spanje

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje. De stad is een van de belangrijkste culturele centra van Europa. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme. Dit kloppende hart van Spanje heeft enorm veel te bieden.

Er heerst een mediterraan klimaat. Het maakt daardoor niet uit in welke periode je de stad bezoekt: het weer is bijna altijd aangenaam. Overigens ontvluchten veel inwoners de stad wel in juli en augustus, wanneer de temperaturen vaak boven de 30 graden komen, en vooral de nachten behoorlijk warm zijn.

Behalve op cultureel gebied kom je ook op culinair gebied helemaal aan je trekken in Barcelona. Net als de rest van Spanje kent de stad vier maaltijdmomenten op een dag. Er zijn ontelbaar veel restaurantjes waar je kunt genieten van plaatselijke specialiteiten.

Typisch Catalaanse gerechten zijn bijvoorbeeld aïoli, een heerlijke knoflookmayonaise, en escalivada, gegrilde groenten met veel olijfolie en azijn. Over het algemeen bestaan de hoofdbestanddelen uit lokale producten. En wist je dat er in de Catalaanse keuken ook veel pasta gebruikt wordt? Ben je even toe aan iets anders, dan kun je in het hippe Barcelona natuurlijk ook terecht voor geweldige sushi en exotische Thaise of Braziliaanse gerechten.

Vliegreizen naar Barcelona vind je gemakkelijk zelf, op internet. Waar wacht je nog op? Ga snel op zoek naar een leuke stedentrip en vertrek naar Barcelona. Vlucht naar deze stad, en je zult ongetwijfeld ogen en tijd tekort komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ivanwalsh

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020