Excite

Battle of Britain herdacht met monument

Men overweegt de Battle of Britain te herdenken met een wel heel bijzonder monument. Het zou gaan om een soort gedraaid baken dat nog hoger moet zijn dan de Houses of Parliament. Het gedenkteken moet mensen herinneren aan de offers die tijdens dit gevecht gebracht zijn door Britse soldaten.

Het bouwwerk moet ongeveer 116 meter hoog worden en staat gepland voor het Royal Air Force Museum in Hendon. Met deze lengte is het ongeveer tien meter hoger dan de beroemde klokkentoren van Westminster.

Binnen zal er een permanente tentoonstelling te zien zijn over de Battle of Britain. Voorlopig heet het project nog de Battle of Britain Beacon, maar mogelijk wordt die naam in de toekomst nog aangepast.

Voor er echter gestart zal worden met de bouw, moet er eerst geld op worden gehaald. Het Royal Air Force Museum heeft haar plannen daarom tijdens een fundraiser – dat overigens ter ere was van het 70-jarige bestaan van het museum –aangekondigd, om vast een deel van de benodigde 80 miljoen pond op te halen. De reacties zijn tot nu toe positief en de meeste mensen geven aan dat ze zeker willen dat het gedenkteken gebouwd wordt.

Men hoopt zo snel mogelijk door te kunnen gaan met het project, zodat het nog tijdens het leven van een aantal van de overlevende veteranen afgerond zal zijn.

Afbeelding: Flickr account Extra Ketchup

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019